Thursday, June 5, 2008

Roland Garros'08 Yarı Final: Ivanovic vs Jankovic

Ana Ivanovic- Jelena Jankovic 6-4 3-6 6-4

Tek kelimeyle muhteşem bir maçtı. Yarı finalin ilk ayağındaki Safina-Kuznetsova maçına göre ise bir şaheserdi adeta. Nefes kesen ralliler, acımasız smaçlar, zeka dolu file önü puanları, drive volley'ler, gücün teknikle kapışması... Kısacası bayanlar tenisinde izleyebileceğimiz en müthiş karşılaşmalardan biriydi. Kazanan ve otomatikman dünya 1 numaralığına yükselen isimse kortların yeni kraliçesi Ana Ivanovic oldu.

Tenis, momentumlar oyunudur derler. Ne kadar doğru olduğunu bu maçta bir kez daha gördük. İlk sete Ivanovic'in gücü damgasını vurdu. İkinci sette, Ivanovic kendi servisinde 40-0, maçta ise 3-2 öndeyken Jankovic bir anda müthiş tekniğini konuşturmaya ve Ana'yı kortta sağdan sola savurmaya başlayınca dengesi bozulan Ivanovic önce oyunu sonra da seti kaybetti. Son sete yine Jankovic'in hakimiyetiyle girildi ama finali Ana'nın müthiş gücü ve enerjisi belirledi. Adeta 80'lerden kalma bir Ivan Lendl-Mats Wilander maçı izledik. Ivanovic'in gücü öyle bir noktadaki odaklandığı zaman korttaki rakibi kim olursa olsun oyunu istediği gibi dikte edebiliyor ve bu haliyle de Çek'lerin unutulmaz ismi Lendl'ı fazlasıyla anımsatıyor. Tabii ki 1.85'lik bu bebek yüzlü katil onun aksine çok daha sempatik ki bu alanda rakip Lendl olunca fazlaca bir soru işareti oluşmuyor tabii kafalarda!

Safina-Kuznetsova dalaşından sonra ilaç gibi gelen bir maçtı hakikaten. Jelena Jankovic çok gergin bir maçı kaybettikten sonra artık neredeyse Nemesis'i haline gelen rakibine sarılarak güzel bir görüntü izletti bizlere. Bayanlar tenisinin henüz 20 yaşındaki yıldızı Ivanovic'se bu zaferiyle, Henin'in yokluğunda yeni kraliçe benim dedi.

Finalde görüşmek üzere.

No comments: