Wednesday, January 23, 2008

Gana'08, 4.Gün





TUNUS 2 SENEGAL 2

GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ 1 ANGOLA 1

4.gün, açık ara turnuvanın şu ana kadarki en güzel ve heyecanlı maçlarına sahne oldu. Kalite olarak fazla bir beklentim zaten yok ama en azından çekişme ve mücadelenin üst düzeyde olduğu 2 maç izledik bugün.

Resim 1 :Kağıt üstünde en dengeli grup olarak göze çarpan D grubu, hesaplarımızı yanıltmadı da diyebiliriz. Son dönemde aralarında kızgın bir rekabet gelişen Senegal ve Tunus'un gergin geçen mücadelesinde Kuzey Afrika ekibi beraberliği 82.dakikada santrahafı Traoui'yle yakalarken 2004'ün intikamını alamamanın üzüntüsü Senegalli oyunculara büyük hayal kırıklığı yaşattı.

RESİM 2: 2006 Dünya Kupası'nın sürpriz takımı Angola ile 2010 Dünya Kupası'nın evsahibi Güney Afrika'yı karşı karşıya getiren maç, izleyenleri pişman etmeyen bir başka heyecan silsilesine sahne oldu. Turnuva sonrası Manchester United'a katılmaya hazırlanan 25 yaşındaki forvet Manucho'nun golüyle öne geçen orak-çekiçli Angola, galibiyeti kutlamaya hazırlanırken 87.dakikada yediği golle eşitliğe razı oldu. Parreira'nın yönetiminde en azından söylemsel olarak iddialı bir görüntü çizen Güney Afrika Cumhuriyeti ise her zamanki gibi 1996'daki kadrosunu ve performansını arattı(bu afrika kupası klasiğini söylemesem olmazdı). Yine de Bafanaların gözle görülür bir çıkış içinde oldukları söylenebilir. 2010'daki şansları için 1*2 kelam etmek gerekirse de grubu geçmek bile iyimser bir tahmin olacaktır güneyliler için.

No comments: